Aktuális

2018. december 22., 19:30Bálna a betlehemben

Csapatunk december 22-én, szombaton hagyományos karácsonyi családi összejövetellel ünnepelte meg a közelgő karácsony ünnepét.

A közel ötven fős csapatunkból huszonöten szerepeltünk a kis színdarabban, melyet Bruno Ferrero (szalézi lelki író) karácsonyi történetei közül választottunk. Címe: Bálna a betlehemben. A jelenetben egy betlehem figurái beszélgetnek, miután előkerülnek a poros dobozból. A Szent Család mellett ott vannak a pásztorok és a rakoncátlan bárányok, a megszokott állatok a tanyáról és a baromfiudvarról, a falu lakói: a favágó, a halász, a mosónő, a gesztenyeárus és egy édesanya a kisfiával. Beszélgetnek, vitatkoznak, élcelődnek egymással. Egyszerre megjelenik egy ismeretlen, hatalmas lény, akiről kiderül, hogy nem más, mint Jónás bálnája. A betlehem figurái először félnek tőle, de Szűz Mária és Szent József segítségével megbarátkoznak vele, és őt is befogadják maguk közé.

A színdarab mosolyt csalt mindenkinek az arcára. Ezt követően megajándékoztuk egymást a kihúzott nevek alapján, majd agapéval folytatódott a közös délután. Nagyon sokféle sütemény és karácsonyi tea fogyott. A rögtönzött szeretetvásárban pedig pénzt gyűjtöttünk táboroztatási támogatásra.

Az összejövetelünk végén a cserkészek és szüleik összepakoltak az aulában, és mindent rendben hagyva, kitakarítva búcsúztunk el az iskolától és a 2018-as évtől.


« Vissza az előző oldalra!

387. sz. Szily János cserkészcsapat - Magyar